duminică, aprilie 14, 2024

A pus stăpânire pe toate medaliile de aur!

Cele mai Citite

Gimnastica pentru toți este sportul care poate fi practicat de la câțiva ani până la 70. Sofia are 9 ani, iar împreună cu echipa din care face parte a câștigat toate concursurile la care a participat până acum.

Gym for All este o activitate nouă în cadrul Federației Române de Gimnastică. Cea care se ocupă de această ramură în România este Andreea Petcu, fostă sportivă și arbitru internațional de Gym for All și gimnastică acrobatică.

 “Gym for All este o disciplină pe care o poate practica oricine, inclusiv persoane trecute de 70 de ani” Andreea Petcu, antrenor federal Gym for All și gimnastică acrobatică. 

La concursul național de Gym for All de la Constanța și-au dat întâlnire cele mai simpatice gimnaste. De la cele mai mici, de 5 ani, până la cele de vârsta adolescenței, fetele s-au întrecut în exerciții spectaculoase.

Sofia are 9 ani, este în clasa a 4 a și face Gym for All de 2 ani.

„Am participat la peste 10 concursuri. Mereu am luat locul 1. Eu și colegele mele suntem expresive, bune și ne place ceea ce facem” – Sofia Maria Stoica, sportivă, Club AS Domilin. 

Sportivele se întrec în costume

Sportivele care participă la concursurile de Gym for All sunt costumate, coafate și aranjate superb. De toate aceste detalii se ocupă doamnele antrenoare.

„Am 5 ani și doamna Alexandra, profesoara m-a aranjat așa frumos. Am acasă 14 costume” – Alexandra Duiculescu, sportivă, club Honey Bears. 

La doar 6 ani Eva nu are nicio emoție la concursurile la care merge!

 „Fac gimnastică de un an și jumătate. Doamnele profesoare ne învață să facem roata, flick-uri și <<Danilova>>”-Eva Bălan, sportivă club Honey Bears.

Iulia a practicat gimnastica aerobică de performanță, iar acum pregătește 130 de copii.

„Cu cei mici este un pic mai dificil până începi să îi organizezi, până învață planurile de antrenament și cum să se mobilizeze” – Iulia Andreea Marcu, antrenoarea club Honey Bears. 

Ce este Gym for All?

Gimnastica este fundamentul tuturor sporturilor și o activitate care poate fi practicată de toată lumea, tineri și seniori, mari și mici, inclusiv de persoanele cu nevoi speciale.

În ultimii ani, la nivelul Federației Internaționale de Gimnastică este promovată Gimnastica pentru Toți. Aceasta se practică în grupuri, indiferent de sex sau vârstă. Scopul său este de a promova sănătatea. Cele patru principii din programul Gym for All sunt: distracție, fitness, fundamente și prietenie.

„Grupurile care concurează le departajăm după mărimea grupului. Avem grupuri de 2-5, 6-10, 11-24, 25-50 și peste 50 de persoane. Un exercițiu la Gym for All poate dura maxim 5 minute” – Andreea Petcu, antrenor federal Gym for All și gimnastică acrobatică.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img