sâmbătă, aprilie 13, 2024

Naționala feminină de volei își știe adversarele de la Europene

Cele mai Citite

Cele mai mici voleibaliste tricolore, U17, au șanse reale de calificare la Campionatele Mondiale

Naționala feminină de volei Under 17 a României și-a aflat adversarele din grupa turneului final, care va avea loc în perioada 11-22 iulie 2023.

Conform tragerii la sorți efectuate vineri, de CEV, România a fost repartizată în Grupa a II-a, care va avea loc în Ungaria, la Békéscsaba. Alături de echipa gazdă, în grupă mai sunt Turcia, Belgia, Slovenia, Germania, Franța și Grecia.

Din grupa I, care se va juca în Serbia, în localitatea Vrnjačka Banja, fac parte Serbia, Italia, Croația, Bulgaria, Olanda, Polonia, Estonia, Georgia.

Formatul este unul nou, cu două grupe de opt echipe. Se vor juca 7 meciuri în serii, „fiecare cu fiecare”, primele două clasate calificându-se în semifinale și locurile 3 și 4 jucând în semifinalele pentru locurile 5-8 în clasamentul final. Este o competiție cu o miză specială, pentru că primele 6 clasate de la Europene merg și la Campionatul Mondial.

De altfel, România, care a fost prezentă la toate cele trei ediții precedente ale Campionatului European pentru această categorie de vârstă – sub 17 ani – organizate până acum (2018, 2020, 2022), s-a calificat de două ori la Mondiale, ocupând locul 5 la întrecerea continentală. S-a reușit această performanță la edițiile din anii 2018 și 2020. În 2022, tinerele noastre tricolore au ocupat poziția a 13-a în clasamentul final.

Pentru a se califica la turneul final al Campionatului European, jucătoarele antrenate de Adrian Radu și de Adrian Negrei au terminat neînvinse grupa preliminară organizată în Georgia. Acolo, au întrecut cu 3-0 Austria, cu 3-1 de Georgia și tot cu 3-1 de Israel.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img