duminică, aprilie 14, 2024

Campionii Europei la atletism se întrec pe Cluj-Arena

Cele mai Citite

În perioada 19-20 iunie, orașul Cluj-Napoca va fi, în premieră pentru România, gazda Campionatului European de Atletism pe Echipe Liga 1. Și-au anunțat participarea unii dintre cei mai buni atleți și atlete ale Europei.

La competiția care va avea loc în weekend în țara noastră vor participa 12 formații: Belarus, Belgia, Cehia, Elveția, Estonia, Finlanda, Grecia, Olanda, Suedia, Turcia, Norvegia și România. 

Întrecerea are un format unic și reprezintă un moment de originalitate într-un sport individual prin excelență. Tocmai de aceea, este cu atât mai atractivă. Pentru două zile, sportivii obișnuiți să concureze fiecare pe cont propriu, se vor simți parte a unei echipe, luptând toți pentru același obiectiv: acela de a se clasa, împreună, pe un loc cât mai bun în clasamentul final. Echipele sunt mixte. În cele două zile de concurs vor fi programate 20 de întreceri masculine și tot atâtea feminine. În fiecare probă se vor acorda puncte în funcție de locul ocupat în clasament de reprezentantul sau reprezentanta fiecărei țări, iar la final se va face totalul. Primele două clasate vor promova în Superligă, iar echipele clasate pe ultimele două poziții vor retrograda în Liga 2. Sâmbătă, 19 iunie, programul de concurs va începe la ora 17.00, iar duminică, 20 iunie, de la ora 16.00.

La Cluj-Napoca vor putea fi văzuți la lucru câțiva dintre cei mai valoroși atleți din lume. Echipa Elveției îi va avea în componență pe Ajla DelPonte, dublul campion european indoor la 100 m și 4×100 m în acest an, dar și pe Angelica Moser deținătoarea titlului continental de sală la săritura cu prăjina. Grecia va veni în România cu liderul mondial la săritura în lungime Miltiadis Tentoglou.

O altă campioană europeană care va fi prezentă la Cluj-Napoca va fi olandeza Femke Bol, senzația de 21 de ani  atletismului de pistă, care a cucerit anul acesta titlurile de sală ale senioarelor la 400 m și în ștafeta de 4×400 m. Ea se află în vârful de formă al carierei după ce săptămâna trecută a spulberat recordul european sub 23 de ani în concursul Diamond League de la Florența. Lieke Klaver, coechipiera sa din ștafeta de 4×400 m care a cucerit titlul continental în martie, la Torun, va fi, de asemenea, prezentă la Cluj-Napoca. Ea va concura în proba de 200 m.

Și România are sportivi de mare valoare înscriși în acest concurs. Unul dintre ei, Rareș Toader, tocmai a stabilit recordul național la aruncarea greutății și s-a calificat la Jocurile Olimpice. De asemenea, Alin Firfirică se numără printre cei mai valoroși aruncători de disc din lume care vor lupta peste doar o lună pentru o medalie olimpică la Tokyo. La săritura în lungime feminin, toți ochii vor fi pe Florentina Iușco, una dintre sportivele care ne vor reprezenta la Jocurile Olimpice din iulie.

Organizarea Campionatului European pe Echipe Liga 1 este coordonată de Asociația Europeană a Federațiilor de Atletism (European Athletics), implementată de Federația Română de Atletism, sprijinită de Guvernul României, Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Cluj-Napoca și Consiliul Județean Cluj. Evenimentul se desfășoară în parteneriat cu: Banca Transilvania, Gerovital, Dan International și Eco Garden Construct. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img