sâmbătă, aprilie 13, 2024

Rivali la masa de joc, după, cei mai buni prieteni!

Cele mai Citite

Juniorii de la tenis de masă s-au întors acasă cu toate medaliile de la primul concurs internațional din 2021, cel de la Vila Real, din Portugalia. Sportivii au concurat în finale între ei, iar la U19 și U17 podiumul a fost în totalitate românesc.

Darius Movileanu, campionul mondial la juniori, a obținut medalia de aur, urmat de Andrei Istrate și de Eduard Ionescu. Pentru băieți, a devenit o obișnuință să fie rivali în competiții, așa cum s-a întâmplat și de această dată când în finală, Darius l-a avut adversar pe Andrei.

„A fost un meci foarte greu, am jucat împotriva lui Andrei și ca de obicei, niciodată nu se știe cine câștigă. De această dată am fost eu” – Darius Movileanu, medalie de aur, simplu masculin la U19, la WTT Youth Contender. 

„Am jucat împotriva lui Darius de foarte multe ori, ne cunoaștem foarte bine, suntem foarte buni prieteni, jucăm în fiecare zi la antrenament, acest meci a fost ca unul de antrenament, doar cu o miză mult mai mare” – Andrei Istrate, medalie de argint, la simplu masculin, la U19 și de bronz la WTT Youth Contender.

Pentru Eduard Ionescu cele două medalii pe care le-a câștigat, cea de argint la U19 și cea de bronz la U17, sunt cu atât mai importante cu cât sportivul vine după o accidentare care l-a ținut o lună și jumătate departe de masa de joc.

„A fost foarte greu mai ales din punct de vedere psihic, să pot rămâne cu moralul ridicat. Sunt foarte bucuros cu rezultatele pe care am reușit să le obțin” – Eduard Ionescu, medalie de argint la simplu masculin la U17 și bronz la U19 la WTT Youth Contender. 

În acest concurs, Edi a jucat de două ori împotriva lui Andrei Istrate: la U17 l-a învins, iar la U19 Andrei și-a luat revanșa.

La băieți, rivalitatea de la masa de tenis se uită imediat cum meciul se încheiei.

„Suntem adversari la masă, iar în afara mesei suntem prieteni ca întotdeauna”  – Eduard Ionescu, medalie de argint la simplu masculin, la U17 și bronz la U19 la WTT Youth Contender. 

Dragoș Bujor, mezinul grupului s-a întors acasă cu argintul la U15.

„Sunt foarte fericit pentru această medalie, este cea mai importantă dintre toate.” – Dragoș Bujor, medalie de argint la simplu masculin, la U15, la WTT Youth Contender.

E greu cu mersul la școală după mai bine de un an de online

După mai bine de un an de școală online, tinerii s-au întors fizic la școală! Nu pentru toți această revenire este un motiv de bucurie. Andrei, cel mai glumeț dintre ei e sincer!

„Nu prea mi-a fost dor de colegi, îmi era mult mai bine în online. De acasă puteam să fac ce vreau eu, să stau, să dorm, la școală trebuie să fii atent” – Andrei Istrate, medalie de argint, la simplu masculin, la U19 și de bronz la WTT Youth Contender

Dragoș povestește că atunci când a revenit la școală pe mulți dintre colegi nu îi mai știa.

„Acum este totul foarte diferit. De foarte mult timp nu am mai fost la școală, mi-am uitat și colegii. Când a început pandemia, abia începusem primul an de liceu, apoi totul s-a oprit” – Dragoș Bujor, medalie de argint la simplu masculin, la U15, la WTT Youth Contender. 

Edi recunoaște că cel mai mult s-a bucurat de revederea cu colegii săi. „E  mult mai bine așa, sper ca totul să redevină la normal, mă bucur că pot să îmi văd și eu colegii zilnic” – Eduard Ionescu, medalie de argint la simplu masculin, la U17 și bronz la U19 la WTT Youth Contender. 

Și Darius mai are nevoie de timp să se obișnuiască cu mersul zilnic la școală.

„A fost o perioadă foarte grea cea în care am făcut școală online și ne-am antrenat acasă. Acum, când m-am întors la școală, mi s-a părut totul diferit, parcă uitasem toată experiența pe care am avut-o” – Darius Movileanu, medalie de aur, simplu masculin la U19, la WTT Youth Contender.

Băieții și fetele s-au întors acasă cu 11 medalii

Că tenisul de masă este sportul la care România are cele mai bune rezultate pe plan european și mondial, nu mai este demult o noutate! La toate concursurile internaționale la care participă, sportivii de la toate categoriile de vârstă, se întorc acasă plini de medalii și de trofee. Așa s-a întâmplat si la WTT Youth Contender, unde tinerii sportivi români au câștigat 11 medalii. Băieții 8, iar fetele 3.

La U19, Darius Movileanu a ocupat locul întâi, Andrei Istrate locul doi, iar Eduard Ionescu a terminat pe poziția a treia. La U17, Iulian Chiriță a câștigat aurul, Eduard Ionescu argintul, iar Andrei Istrate, medalia de bronz. La U15, Iulian Chiriță a ocupat primul loc, urmat de Dragoș Bujor. La fete, Elena Zaharia a câștigat argintul la U17 și bronzul la U19, iar Bianca Mei-Roșu, argintul la U15.

Sursa foto: Facebook FRTM

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img