sâmbătă, aprilie 13, 2024

De trei luni hotelul este casa Mariei Holbură!

Cele mai Citite

Maria Holbură, prima gimnastă din România calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, s-a mutat de 90 de zile cu lotul de senioare la București și locuiește la hotel.

Maria Holbură, prima gimnastă calificată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a început gimnastica la 5 ani, iar de la 12 a plecat de acasă. Timp de 8 ani, sportiva și-a împărțit viața între Deva, Izvorani și Lia Manoliu, acolo unde a fost pe rând cu loturile de gimnastică de junioare și de senioare.

De trei luni, Maria se află cu lotul de senioare la București, unde se antrenează alături de Larisa Iordache. Fata locuiește la hotel și a adus cu ea obiectele la care ține cel mai mult.

„Este destul de greu să fiu plecată de mică de acasă, dar m-am obișnuit. Mai am puțin și fac 8 ani de când am plecat de la ai mei, nu mai e ceva nou pentru mine” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Fluturi pe draperii și un dulap nou

Pentru a se simți confortabil în camera care îi este casă de 90 de zile, Maria și-a decorat draperiile cu fluturi și recunoaște că în curând va avea nevoie de un dulap nou.

„Mi-ar mai trebui un dulap pentru că deja nu îmi mai ajunge spațiul. Îmi mai trebuie pentru haine. Mi-am luat cam tot ce mi-ar fi trebuit să mă simt ca și la mine acasă” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Pasionată de cercei, brățări și lănțișoare, fata și-a adus cu ea o adevărată colecție de bijuterie.

„Le iau cu mine peste tot, nu plec fără ele! Când mai ies în oraș îmi place să port brățări și lănțișoare. A fost o perioadă când aveam trei găuri în ureche, dar din cauză că cerceii mă deranjau la antrenamente, am renunțat” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Deși preferă un look natural, Maria nu duce lipsă de produse de machiaj.

„Nu le folosesc tot timpul, doar la concursuri îmi place să am culoare pe pleoape” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Nici obiectele religioase nu lipsesc din camera sportivei!

„Cărticelele acestea două, iconița și mirurile le iau cu mine peste tot, inclusiv la concursuri” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Maria are și un secret!

„Înainte de concurs îmi pun tot timpul la costum o cruciuliță” – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

S-a calificat la Olimpiadă în 2019

La Campionatul Mondial de la Stuttgart, din 2019, Maria Holbură a îndeplinit criteriile olimpice și s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară. Pentru cea mai mare competiție mondială a Planetei, Maria nu și-a făcut planuri. Vrea doar să fie ferită de accidentări și să reușească să își ducă la capăt integralele.

”Sunt sportive din multe țări care au un nivel înalt de dificultate la exerciții. Eu vreau să îmi fac integralele bine și sunt fericită că mi s-a împlinit visul pe care l-am avut atunci când m-am apucat de gimnastică: să ajung la Jocurile Olimpice“ – Maria Holbură, gimnastă calificată la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Nu va fi singură la Tokyo

Dorința Mariei de a nu fi singură la Jocurile Olimpice de la Tokyo s-a împlinit. Sportiva va pleca în Japonia împreună cu buna ei prietenă, Larisa Iordache. Cea mai bună gimnastă a României a prins biletul de Tokyo la Campionatele Europene de la Basel, de luna trecută, cu mari sacrificii pe care în afară de ea și de antrenorii ei, Lăcrămioara și Cristian Moldoveanu nu le-a știut nimeni decât după ce s-a calificat.

Lari a concurat cu o criză renală acută, iar imediat după calificare a plecat direct la spital unde a stat câteva zile. Sportiva nu a mai putut concura în finale pe aparate deși și-a dorit foarte mult. România va merge la Tokyo cu trei gimnaști: Larisa Iordache și Maria Holbură la fete, la individual compus și Marian Drăgulescu la băieți, în proba de sărituri. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img