sâmbătă, aprilie 13, 2024

Adi Vasile înainte de ”dubla” cu Macedonia de Nord: ”Începem lupta pentru viitorul nostru!”

Cele mai Citite

Naționala feminină de handbal poate obține biletele pentru Campionatul Mondial din 2021, programat în decembrie, în Spania, cu o victorie în dubla manșă cu Macedonia de Nord. 

România a fost prezentă la toate edițiile Campionatului Mondial de handbal, iar Adi Vasile și fetele sale nu vor să strice istoria. Pentru asta, ”tricolorele” trebuie să treacă de Macedonia, prima confruntare fiind mâine, în sala Dinamo ( de la ora 18.00, în direct la TVR1), iar returul în deplasare, pe 21 aprilie.

” Începem un nou drum, o nouă luptă pentru viitorul nostru. Avem nevoie de o bucurie, ultimele 30 de zile nu au fost cele mai ușor de îndurat și avem nevoie de o răsplată. Avem șansa acestui baraj cu Macedonia, pe care îl vom trata cu respect si seriozitate, și avem nevoie de această bucurie pe care trebuie să ne-o facem. Este tipul de meci pe care de multe ori lumea îl privește ca având o favorită certă, iar pentru mine este foarte periculos, pentru că nu cred niciodată că lucrurile sunt scrise dinainte” – Adi Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

” Plecăm ca favorite, dar trebuie să demonstrăm asta. Echipele puternice te fac și pe tine să joci un handbal de calitate, dar atunci când joci cu un adversar mai slab, riști să intri în jocul lui și asta te poate costa. Vor fi 120 minute foarte importante, pe care trebuie să le abordăm ca și cum am juca cu o echipă de top” – Eliza Buceschi, componentă a naționalei de handbal a României.

Încă se gândesc la turneul preolimpic

Naționala ”tricoloră” a fost la un pas de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar ratarea acestui obiectiv încă își pune amprenta asupra moralului fetelor.

” Am traversat o perioadă grea după ratarea calificării la JO, a fost o experiență neplăcută, dar am învățat foarte multe. Trebuie să ne ridicăm psihic și să ne gândim doar la victoria cu Macedonia” –  Yuliya Dumanska, componentă a naționalei de handbal a României.

” Suntem cu moralul afectat după turneul preolimpic și nu vom putea trece atât de ușor peste acest insucces, dar este șansa noastră să demonstrăm că putem să facem mai mult și că merităm mai mult” – Eliza Buceschi, componentă a naționalei de handbal a României.

” E o mare suferință faptul că nu ne-am calificat la JO, există o rană deschisă în noi…am fost tare aproape de a ne califica, dar avem de muncă mult pentru acel puțin care ne-a lipsit să ajungem la Tokyo. După turneu preolimpic putem lua multe plusuri și am înțeles cât de mult contează acel 5% care ne-a lipsit să mergem la JO” – Adi Vasile, selecționerul naționalei feminine de handbal a României.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img