duminică, aprilie 14, 2024

Imaginile chinului unui atlet calificat la JO: Cum arată spatele lui Firfirică după terapia cu ventuze și laser!

Cele mai Citite

Cel mai bun atlet din țară în proba de aruncare a discului a câștigat prima medalie de aur din acest an, deși a concurat cu o ruptură fibrilară la brațul drept. Sportivul care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Tokyo are spatele plin de zecile de urme lăsate de ventuzele pe care le-a folosit în procesul de vindecare.

După șase luni de pregătire spartană la Onești și la Arad, Alin Firfirică a participat la primul concurs din acest an, unde și-a apărat titlul de campion național la disc cu o aruncare de 61 de metri.

„E un rezultat decent, ținând cont de ventuzele pe care le am pe spate și cum arată spatele meu. În mare, concursul acesta a fost pentru a-mi menține titlul de campion național” –  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului. 

În urmă cu trei săptămâni, atletul a suferit o accidentare la brațul drept, dar aceasta nu l-a împiedicat să ocupe primul loc la Campionatul Național. 

“Am făcut o ruptură fibrilară sub biceps, pe mușchiul brahial și acest lucru m-a dat în spate, am stat două săptămâni și jumătate fără să arunc” –  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

Zeci de ventuze pe spate și 10 ședințe cu laser pentru a reuși să concureze

Pentru a-și reveni într-un timp atât de scurt, Alin a fost supus unui tratament dur cu ventuze, iar dovada este spatele său.

„Nu mai am un loc liber pe spate, am avut zeci de ventuze puse. Acum sunt mai bine, pot spune că sunt 70% refăcut. Am urmat și 10 ședințe cu laser. Mai am nevoie de două injecții pentru a fi apt 100%. Urmează o pregătire foarte grea, iar pentru a prinde un loc pe podiumul olimpic așa cum mi-am propus, am nevoie de un corp sănătos și să ajung să arunc din nou peste 67 de metri” –  Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului. 

În ultima perioadă, Alin a mai pus pe el 5 kilograme, dar spune că acesta a fost scopul.

„Am reușit să ajung la 120 de kilograme și vreau să mă mențin aici. Am pus pe abdomen puțin țesut adipos pe care trebuie să îl transform și să mă mențin la 120 de kilograme” – Alin Firfirică, atlet calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2021 în proba de aruncare a discului.

Ghelber prima în proba de ciocan, Novac, primul la suliță

La Campionatul Național de aruncări lungi de iarnă, care a avut loc în acest weekend, la București, Bianca Ghelber a câștigat medalia de aur în proba de aruncare a ciocanului.

“Rezultatul pe care l-am dat, 70,64m la început de sezon, este un rezultat bunicel. Eu îmi doream foarte mult să dau 72,50m, ca să îmi fac baremul pentru Jocurile Olimpice. Aveam așteptări mai mari, eram pregătită, dar nu îmi fac nicio grijă în privința baremului, îl voi realiza” –  Bianca Ghelber, triplă campioană mondială de juniori în proba de aruncare a ciocanului. 

Pe locul doi s-a clasat Adela Stanciu, cu o aruncare de 66 metri, puștoaica de 21 de ani, care anul trecut, la primul concurs la care a participat, a aruncat ciocanul la o distanță de 67,84 metri, cel mai bun rezultat al carierei sale de până acum.

„Aș fi vrut puțin mai mult, dar nu este nicio problemă, continuăm antrenamentele. Obiectivul meu este o medalie la Campionatul European de Tineret. Dacă pot să îmi fac baremul pentru Jocurile Olimpice, ar fi extraordinar” –  Adela Stanciu, lider european la U23, în proba de aruncare a ciocanului. 

În proba de aruncare a suliței, Alexandru Novac, cel mai bun sportiv din țară, și-a apărat titlul național, cu o aruncare de 74,17 metri.

„M-am bucurat enorm că după atâtea luni de pauză în care doar m-am antrenat, am avut primul concurs. E foarte dificilă această perioadă pentru toată lumea și mai ales pentru noi, sportivii” – Alex Novac, multiplu campion național în proba de aruncare a suliței.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img