duminică, aprilie 14, 2024

”Americanul” a rescris istoria rugbyului românesc!

Cele mai Citite

Florin Vlaicu a reușit să adune peste 1000 de puncte marcate pentru ”stejari”, intrând astfel într-un club select din care mai fac parte super vedete ale sportului cu balonul oval: neo-zeelandezul Dan Carter, englezul Jonny Wilkinson sau galezul Neil Jenkins.

La 35 de ani, Florin Vlaicu scrie istorie pentru rugby-ul din România și nu numai. Cu punctele înscrise în meciul câștigat cu Portugalia, cel poreclit ”Americanul” a ajuns la 1007, urcând direct pe locul șapte al marcatorilor all-time din lume!

”Așteptam de foarte mult timp să ating borna de 1000 de puncte. Când m-am apucat de rugby nu credeam că voi mai juca la 35 de ani, nici nu mă gândeam că voi ajunge la aceste cifre. Am muncit foarte mult de-a lungul timpului, probabil au fost sute de ore de antrenament, mii de șuturi… Ceea ce am realizat eu va fi mult timp în istorie pentru România” – Florin Vlaicu, cel mai bun marcator din istoria naționalei de rugby a României.

Vlaicu, cel mai selecționat jucător român – 126 prezențe în naționala ”stejarilor” – a debutat sub tricolor în 2006, contra Ucrainei. A bifat trei ediții ale Cupei Mondiale, în Franța 2007, Australia/Noua Zeelandă 2011 și în Anglia 2015, reușind să fie și cel mai bun marcator român la cea mai tare competiție interțări, cu 28 de puncte în total.

”Americanul” mărturisește că își dorește enorm ca România să fie și la Cupa Mondială din 2023, dar recunoaște că nu știe dacă el va mai fi atunci în lot.

”Acum doresc doar să mă bucur de rugby, să iau totul pas cu pas …nu vreau ca lumea să mă retragă, vreau ca eu să iau această decizie și să-mi închei cariera când eu consider că nu mai pot. Este mult până în 2023, nu poți știi ce va fi pe viitor, încă nu-mi fac planuri pentru Cupa Mondială, dar cu siguranță vreau să ne calificăm” – Florin Vlaicu, cel mai bun marcator din istoria naționalei de rugby a României.

Pentru naționala noastră urmează meciul cu Spania, programat sâmbătă, la București. Este al treilea joc din preliminariile pentru Cupa Mondială. „Stejarii” sunt pe locul doi, cu o victorie și o înfrângere. Săptămâna viitoare, România joacă în Georgia.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img