sâmbătă, aprilie 13, 2024

A venit momentul revanșei!

Cele mai Citite

”Stejarii” forțează mâine, în Portugalia, prima victorie din campania de calificare la Cupa Mondială din 2023. În plus, rugbyștii naționalei au orgoliul rănit după ce anul trecut lusitanii s-au impus, surprinzător, 22-11!

După insuccesul la debutul preliminariilor pentru Cupa Mondială din Franța (18-13 cu Rusia, dar cu punct bonus obținut), ”stejarii” dau piept mâine (de la ora 15.00, în direct la TVR) cu Portugalia, echipă care a pierdut cu Georgia în prima etapă.

Dincolo de miza partidei și punctele puse în jos, rugbyștii români nu uită că anul trecut s-au întors cu capul plecat din Portugalia, gazdele de atunci administrându-le una dintre cele mai surprinzătoare înfrângeri.

”Au râs un pic de noi în 2020 după meci și acum a venit momentul revanșei. Mergem hotărâți să câștigăm, anul trecut ne-am dus un pic relaxați și asta ne-a costat. Nimeni nu uită ce s-a întâmplat la acel meci” – Cristi Chirică, component al naționalei României de rugby.

”Avem o datorie morală față de noi, în primul rând, după ce s-a întâmplat în 2020. Avem o revanșă de luat și, cu siguranță, nu se va întâmpla ce s-a întâmplat anul trecut. Nu va fi un meci ușor, pentru că au crescut și ei foarte mult. Este important să ne facem jocul și, dacă ne iese cum trebuie, nu avem cum să pierdem” – Johan Van Heerdencomponent al naționalei României de rugby.

Și selecționerul Andy Robinson se gândește la jocul anterior cu Portugalia și spune că orice s-ar întâmpla, ”stejarii” trebuie să se impună la Lisabona.

”Meciul împotriva Portugaliei este unul despre care credem că avem puterea să-l câștigăm. Au un antrenor francez, Lagisquet, joacă mult dintr-o parte în alta, au un joc foarte fluid. La asta se adaugă și faptul că au ceva experiență franceză, au un mijlocaș la grămadă incredibil ce joacă la Pau, a fost omul meciului cu Georgia. De asemenea, au un jucător de linia I care a evoluat mult în Franța, este foarte experimentat. Vrem să încercăm să dominăm în grămezi, pentru că simțim că avem o grămadă foarte bună, dar ei au acolo jucători francezi, așa că ne așteptăm la anumite tertipuri” – Andy Robinson, selecționerul naționalei de rugby a României.

”Nu meritam să pierdem în Rusia”

”Stejarii” au început cu stângul campania de calificare la Cupa Mondială din Franța, din 2023. În primul meci, naționala noastră a fost învinsă de Rusia, scor 18-13. Deși pe final ”tricolorii” au dat impresia că pot întoarce soarta jocului în favoarea lor, au plecat învinși, dar cu un punct bonus.

Selecționerul Andy Robinson a făcut analiza ”la rece„ a meciului de la Soci și consideră că România n-ar fi trebuit să piardă acel joc.

”Suntem dezamăgiți pentru că am început meciul foarte bine și am luat avans, dar ne-am pierdut ritmul la finalul primei reprize și începutul celei de-a doua, ceea ce le-a permis rușilor să preia conducerea. Noi nu am fost în stare să punem aceeași presiune pe care am pus-o în primele 20 de minute, în care cred că am jucat foarte bine. Am avut multe oportunități bune din margine, dar, din păcate, le-am pierdut. Apoi le-am oferit două lovituri de pedeapsă care i-au permis jucătorului cu nr. 10 de la ruși să înscrie. Dar Rusia nu a pus niciun fel de presiune pe noi, iar acesta a fost lucrul dezamăgitor, că le-am permis să obțină acele puncte. După aceea, a trebuit să alergăm după ei. Din păcate, am făcut o greșeală la acea tușă. Cred că am fost echipa mai bună și probabil de aceea suntem atât de dezamăgiți de rezultatul final. Am avut momente când aripile noastre au atacat foarte bine, marginile lui Dumitru au fost excelente, iar din punct de vedere defensiv, am părut foarte puternici. Rusia nu a părut că vrea să înscrie vreun eseu, cu excepția unor grămezi pe care le-au avut aproape de linia noastră, chiar după pauză. Sunt multe lucruri pozitive în acest meci, dar te simți puțin resemnat pentru că este un meci pe care, probabil, ar fi trebuit să-l câștigăm. Când urmărești meciul, vezi că trebuia să-l câștigăm, iar când pierdem astfel de meciuri, ești ușor demoralizat. Dacă Rusia ar fi fost echipa mai bună și ar fi jucat un rugby mai bun decât noi, am fi acceptat rezultatul, dar cred că noi am jucat mai bine” – Andy Robinson, selecționerul naționalei de rugby a României.

După meciul de mâine, de la Lisabona, pe 20 martie, România joacă acasă cu Spania și în ultima săptămână a lunii se deplasează în Georgia. La începutul lui iulie primim vizita Olandei sau Belgiei. În 2022 se dispută meciurile retur. Primele două echipe din grupă merg la Cupa Mondială, iar locul trei se duce la baraj.

FOTO: FRR

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img