duminică, aprilie 14, 2024

E șef în bucătărie!

Cele mai Citite

Ovidiu Ionescu, unul dintre cei mai buni jucători de tenis de masă din țară care activează de 7 ani în Bundesliga, e expert în preparate din pește, fructe de mare și carne de vită.   

8 luni l-a ținut pandemia pe Ovidiu Ionescu departe de România! Sportivul a stat câteva zile în țară unde și-a apărat pentru al șaptelea an consecutiv titlul de campion național în proba de simplu masculin.

„Vorbeam cu părinții mei, cu logodnica mea, le-am spus că mă simt foarte stingher, nu știam în aeroport cu check-in-ul, ce trebuie să fac”- Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, dublu mixt și dublu masculin în 2021. 

Pandemia l-a făcut pe Ovidiu să descopere la el lucruri pe care înainte nu le putea face atât de mult cum și-ar fi dorit.

„Am văzut că pot sta și liniștit. Să nu călătoresc zilnic. Îmi place să mă trezesc, să mă uit la un film, să stau cu logodnica mea, să gătim”- Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, dublu mixt și dublu masculin în 2021.

În ultimul an, campionul României la tenis de masă a devenit și expert în bucătărie! Îi face concurență iubitei sale.

„Îmi place foarte mult să gătesc. Avem 3 cărți de bucate, pe care le folosea logodnica mea. Stând în bucătărie, chiar mi-a plăcut mult. Pot să gătesc orice de la vită, carne de porc, de pui, pește, fructe de mare, orice, găsesc o soluție, mă adaptez situației” – Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, dublu mixt și dublu masculin în 2021. 

”În Germania e lockdown total!”

De 7 ani, Ovidiu evoluează în cel mai tare campionat din Europa, Bundesliga. Viața în Germania în această perioadă este total diferită de cea din România.

„Este un lockdown total, norocul nostru este că în prima ligă din Campionatul Germaniei putem juca, ne putem antrena. Este totul închis în afară de cele esențiale, supermarketuri, farmacii, dar în rest, mall-uri, sala de fitness nici nu mai știu cum arată, de 3 luni nu am mai fost” – Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, dublu mixt și dublu masculin în 2021. 

Ovidiu are și un mare regret: înainte să înceapă pandemia era la un pas de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo!

„Amânarea Jocurilor Olimpice a fost ceva dureros pentru mine. Eram pe val, mă simțeam pregătit”- Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, dublu mixt și dublu masculin în 2021.

A înlocuit telefonul cu lectura

Ovidiu spune că în ultimul an a încercat să se redescopere și să renunțe la anumite obiceiuri care nu îi făceau bine pe care le-a înlocuit!  

„Am început să citesc mult mai mult din diferite domenii, mă liniștește, mi-am dat seama că telefonul este un pic nociv pentru mine, când văd că scrie acolo 35 de ore într-o săptămână încep să îmi pun și eu întrebări” – Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, dublu mixt și dublu masculin în 2021. 

La 32 de ani, sportivul știe și ce va face după ce se va lăsa de tenis.

„Cred că o să rămân în familia tenisului de masă pentru că mi-a oferit foarte multe și aș dori în viitor să ofer și eu înapoi tot ce am primit”- Ovidiu Ionescu, campion național în proba de simplu masculin, dublu mixt și dublu masculin în 2021.

De nouă ani joacă în Bundesliga

Ovidiu Ionescu a început să joace tenis de masă la 6 ani, împreună cu fratele său. La 11 ani, câștiga deja aproape toate concursurile pe plan intern, ceea ce se întâmplă și acum.

La Campionatul Național de Seniori, primul concurs intern la care a participat în 2021, a câștigat trei medalii de aur în probele de simplu masculin, dublu masculin și dublu mixt. Sportivul are în palmares, printre altele, și două titluri foarte importante: este vicecampion european în 2018, în proba de simplu și mondial la dublu masculin, alături de spaniolul Alvaro Robles.

Ovidiu este plecat de 15 ani în Germania, iar de nouă evoluează în Bundesliga, unul dintre cele mai puternice campionate din lume. Sportivul a jucat la TSG 1845 Heilbronn, o echipă din liga regională. Un an mai târziu s-a mutat la Ochsenhausen, în Liga a 4-a germană. În 2008, rezultatele l-au propulsat la formația TSV Grafelfing din 2.Bundesliga.

Din 2013, românul evoluează la cel mai înalt nivel în Germania. A debutat în Bundesliga pentru TTC Hagen, iar din 2015 este legitimat la SV Muhlhausen. În țară este legitimat la Gloria Buzău. Următoarea țintă a celui mai bun jucător de tenis de masă din România este o medalie olimpică în proba de dublu mixt, alături de Bernadette Szocs. Cei doi sunt la un pas de calificare la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara aceasta.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img