duminică, aprilie 14, 2024

Fetele de la lotul național de box au dat drumul petrecerii de Crăciun!

Cele mai Citite

Sportivele au împodobit bradul, au cântat colinde, au făcut tik-tok-uri și au pregătit preparatele tradiționale.

După un an greu, fetele de la lotul național au timp și de petrecere. Ca în fiecare an, sportivele s-au strâns acasă la antrenorii lor, Adrian și Mihaela Lăcătuș, au împodobit bradul și au pregătit preparatele tradiționale.

Cea mai bună pugilistă din România, Lăcrămioara Perijoc, nu este bună doar în ring, ci se pricepe foarte bine și la gătit.

„Încerc să mă adaptez, antrenorul meu m-a învățat bine, el este șeful, dar și noi l-am învățat pe el” –  Lăcrămioara Perijoc, componentă a lotului național feminin de box, campioană europeană în 2019 la categoria 54 kg. 

Chiar dacă a fost șefa ceaunului cu bunătăți, când vine vorba de mâncat, Lăcrămioara nu se înghesuie.

„Mănânc puțin. La început de an, vom avea un turneu, așa că mai puțin cu mâncatul. Dar dacă știi să fii echilibrat, guști din toate câte puțin. Mâncarea mea preferată de sărbători este piftia” –  Lăcrămioara Perijoc, componentă a lotului național feminin de box, campioană europeană în 2019 la categoria 54 kg.

”Noi am căutat să facem o familie și cred că și de aici au venit rezultatele. Avem același țel, aceleași obiective” – Adrian Lăcătuș, antrenor principal al loturilor naționale de box feminin de senioare, tineret și junioare. 

Au cântat colinde

Dacă de pregătirea preparatelor s-a ocupat Lăcrămioara, tonul la colinde l-au dat Cristina Cosma și Claudia Nichita.

„Cântă bine împreună, avem amintiri de la petreceri, zile onomastice” – Lăcrămioara Perijoc, componentă a lotului național feminin de box, campioană europeană în 2019 la categoria 54 kg. 

Mai nou, Cristina și Bianca Cobzaru și-au descoperit o nouă pasiune: fac filmulețe pe tik-tok și le-au coptat în echipă și pe celelalte fete.

Lăcrămioara țintește aurul olimpic

Lăcrămioara Perijoc este speranța boxului românesc la o medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021. Pugilista în vârstă de 26 de ani practică boxul din 2011 și până în prezent a ieșit campioană națională de 9 ori, iar de 8 ori a câștigat Cupa României. Sportiva are în palmares o serie de medalii de aur și de argint obținute la concursurile internaționale, la categoriile 57 și 60 de kilograme. Cea mai importantă a câștigat-o anul trecut, la Madrid, când a reușit să devină campioană europeană la 54 de kilograme.

Pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo va boxa la categoria 51 de kilograme. Pentru a ajunge la cea mai mare competiție sportivă din lume, pugilista mai are de trecut un singur turneu de calificare, pe cel de la Londra, din 2021. 

„Îmi doresc o medalie la Olimpiadă. Sunt sigură că o să reușesc dacă voi fi sănătoasă și îmi voi duce la îndeplinire toate planurile până la Jocurile Olimpice. Acesta e scopul meu, visul meu și gândul cu care adorm și mă trezesc” – Lăcrămioara Perijoc, componentă a lotului național feminin de box, campioană europeană în 2019 la categoria 54.

Românii au cucerit Europa

Finalul de an este unul extraordinar pentru boxul românesc! După o perioadă extrem de dificilă în care sportivii s-au antrenat luni bune fără să participe la competiții, la sfârșitul lunii noiembrie și la începutul lui decembrie, fetele și băieții au participat la Campionatele Europene de Tineret și Juniori, de unde s-au întors plini de medalii.

Loredana Marin a câștigat pentru prima dată în istoria boxului feminin românesc medalia de aur la un Campionat European de Tineret.

După ce Loredana a cucerit aurul, a venit rândul juniorilor să ducă steagul României pe prima treaptă a podiumului european. Delegația României a venit acasă cu 10 medalii, dintre care, cinci la feminin, una de aur, câștigată de Livia Botică (80+ kg), o medalie de argint, obținută de Ana Maria Romanțov (48 kg) și trei de bronz, Andra Sebe (60 kg), Alina Crețu (66 kg) și Maria Cimpoeru (75kg ).

Băieții au câștigat cinci medalii, dintre care una de aur, prin Dănuț Gîrleanu (54 kg), una de argint, obținută de Ionuț Chiriac (52 kg) și trei de bronz, Ionuț Pavel (46kg), Saly Palapiuc (48 kg) și Doruleț Țiu (60 kg).

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img