duminică, aprilie 14, 2024

RAREȘ FORTUNEANU,ÎNAINTE DE DUELUL CU SUEDIA: „ÎMI DORESC RĂZBOINICI PE TEREN!”

Cele mai Citite

„Tricolorii” încep campania de calificare la Euro 2022 în deplasare cu Suedia, iar antrenorul naționalei noastre a dezvăluit cum îi putem surprinde pe scandinavi.

România are două meciuri puternice în mai puțin de o săptămână. Selecționata masculină de handbal joacă la 5 noiembrie în Suedia, iar trei zile mai târziu vine Muntenegru la Baia Mare, ambele întâlniri contând pentru calificarea la Campionatul European din 2022.

Rareș Fortuneanu, antrenorul „tricolorilor”, pornește la drum cu încredere că echipa sa poate ajunge la un turneu continental după o pauză de peste două decenii.

” În condițiile actuale, de când competițiile interne s-au reluat, am văzut multe surprize, meciurile sunt echilibrate și sper să fie și acum cazul, la meciurile internaționale. Îmi doresc să avem războinici pe teren, jucători determinați, concentrați, disciplinați tactic și cu atitudine” – Rareș Fortuneanu, antrenor naționala masculină de handbal a României.

În asentimentul său este și căpitanul echipei, Mihai Popescu.

” Am avut o discuție cu băieții, le-am zis că este un vis de-al meu să merg la CE, nu-l pot realiza fără cei mai tineri și le-am cerut să mă ajute să-mi îndeplinesc visul. Avem toate șansele, Suedia și Muntenegru sunt favorite în fața noastră, dar trebuie să credem că putem. Un egal cu Suedia este cât o victorie” – Mihai Popescu, handbalist echipa națională a României.

„Suedia, o echipă mult schimbată”

Selecționerul Rareș Fortuneanu a făcut o scurtă analiză a adversarului din primul joc de calificare.

” Echipa Suediei s-a schimbat în proporție de 50 la sută față de ultimul Campionat European, inclusiv antrenorul este altul… Mă aștept să joace în același stil, nordic, apărare 6-0, plus arma lor fatală, contraatacul. Nu mă preocupă lipsa primilor lor 2 portari, care fac parte din top 10 mondial. Ei pot alinia la orice moment 2-3 echipe naționale cu care pot aborda cu succes calificările” – Rareș Fortuneanu, antrenor naționala masculină de handbal a României.

Unii jucători se gândesc la retragere

Preliminariile pentru competiția din Ungaria și Slovacia ar putea fi ultimele pentru „veteranii” lotului nostru național.

” Aș vrea să văd fericire pe fața jucătorilor, mai ales că pentru unii dintre ei este ultima campanie și as vrea să fie răsplătiți după 15-20 de ani de carieră cu o prezență la un turneu final major” – Rareș Fortuneanu, antrenor naționala masculină de handbal a României.

” Determinarea de a ajunge la un turneu final după atâta timp este forța noastră. Pentru unii dintre noi ar putea fi ultimul turneu final…eu încă mă gândesc, nu am luat nici o decizie clară în privința viitorului” – Mihai Popescu, handbalist echipa națională a României.

„Tricolorii” întâlnesc pe 5 noiembrie Suedia în deplasare, iar trei zile mai târziu joacă la Baia Mare contra selecționatei din Muntenegru.


Popescu Mihai – Saint Raphael (FRA)

Vasile Dani – Dobrogea Sud Constanța

Iancu Ionut – Dobrogea Sud Constanța

Negru Nicușor – Dinamo București

Csog Vencel – CSM Făgăraș

Racotea Dan – Bidasoa Irun (SPA)

Botea Tudor – Dinamo București

Buzle Andrei – Minaur Baia Mare

Fenici Cristian – Politehnica Timisoara

Cabut Calin – Minaur Baia Mare

Csepreghi Alexandru – Minaur Baia Mare

Sadoveac Marius – Politehnica Timișoara

Cristi Ghiță – Potaissa Turda

Iordachi Eduard – CSM Bacău

Bujor Gabriel – Dunărea Călărași

Thalmaier Roland – Potaissa Turda

Szasz Andras – Dinamo București

Cristescu Albert – Minaur Baia Mare

Dumitriu Gabriel – Dunărea Călărași

Dedu Călin – Politehnica Timișoara

Fotache Viorel – CSM București. 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
Cele mai recente știri

David Popovici dă autografe zilnic: „Eu înot și pentru fani”

Dublul campion mondial la înot recunoaște că încearcă de fiecare dată să îi mulțumească pe cei care doresc o...
- Advertisement -spot_img

RECOMANDATE

- Advertisement -spot_img